Micor AB grundades 1955 av Jack Midhage (Micor står för Midhage Corporation) som var en av pionjärerna i branchen och den som utvecklade tekniken att bestycka cirkulära sågklingor med hårdmetall. Huvudkontor och tillverkning ligger i Laholm och sedan 2017 ägs vi av LSAB Group AB, som är en del av Latour Industries. Idag är vi en av Norra Europas ledande tillverkare av hårdmetallbestyckade sågklingor för industriellt bruk med en exportandel på ca 50%.

Vår affärsidé:

”Micor AB ska, i nära samarbete med användare, maskintillverkare och slipservicecentra, utveckla och tillverka cirkulära sågklingor för industriella applikationer med höga krav på precision, prestanda och utbyte.

För vår del innebär detta att hjälpa våra kunder att optimera sågsnittets kvalitet med avseende på snittbredd och ytfinish, vilket sparar dyrbart råmaterial och kostsam efterbearbetning samt minskat slitage samt energiförbrukning.

Vi kan erbjuda ett brett sortiment av kundanpassade lösningar för sågverk, golv&hylveri, möbel samt metallindustri, alla beroende av högkvalitativa snitt för maximalt utbyte. Med vår unika tillverkningsmetod kan vi idag tillverka sågklingor som ger ett extremt tunt snitt, vilket inom vissa applikationsområden innebär en skärbredd på ända ner till 0,7mm!

Vi är din partner – inte minst när det gäller applikationsanpassade sågklingor med extra höga krav på snittkvalitet och prestanda.

Kontakta oss, så hjälper vi dig med en lösning som passar dina specifika behov för optimalt utbyte, livslängd och funktion.